Groddat bröd

2017-02-07

Vad händer om man tillsätter groddar i ett redan gott bröd, JO det blir ännu godare!! Mer näring och mer smak, vad mer kan man önska sig?

Nu när det är vinter är det härligt att grodda hemma för att få en näringsrik, krispig och färsk grönsak. Alfa-alfa groddar kan du köpa i en fröpåse men glöm inte bort att du även kan grodda bönor och linser. Denna gång groddade jag belugalinser. Det gör du enkelt genom att blötlägga linserna ett dygn i ljummet vatten i en glasburk. Häll av vattnet och placera glasburken mörkt. Skölj groddarna morgon och kväll tills de är färdiga.


Groddade belugalinser

Till kornbrödet (recept här) använde jag 50 g groddade linser som jag tillsatte när degen var färdigarbetad, detta för att groddarna inte ska gå sönder alltför mycket. Välj ditt favoritbröd och prova dig fram!


Kornbröd med groddar

Av: Elin Jönsson