Orga kvarn

2014-08-26

Orga kvarn är ett familjeföretag i närheten av Norrköping. De köper in svenskodlad spannmål, det mesta från trakten, och maler sedan spannmålet i sina kvarnar. Som slutprodukt har de mjöl utan tillsatser.


Leverans

Deras filosofi stämmer bra in på mitt synsätt. Anledningen till att jag fått upp ögonen för Orga kvarn beror på att Sebastien Boudet använder mjölet och har skrivit om Orga kvarn i sin bok. Jag tyckte det lät intressant och ville prova mjölet så därför beställde jag hem en blandad låda.Jag har utgått från recepten jag använder mig av mest och sedan bytt ut mjölet i receptet mot Orga kvarns. Vissa bröd blir lika bra och andra bröd kräver ett annat sorts mjöl. Det handlar om en smaksak. Surdegen blir fantastisk med mjölet. Det är spännande att smak och textur blir annorlunda med olika sorters mjöl i surdegen. Nu har surdegen fått riktigt fina smaker av mjölksyra.

Av: Elin Jönsson