Chokladkaka med apelsinkola och hasselnötsganache

Chokladälskare, den här är till oss! Chokladkakan (recept från My Feldt) kan användas som den är med lättvispad grädde e [...]

https://surkultur.se/recept/soetebroed/oevrigt/chokladkaka-med-apelsinkola-och-hasselnoetsganache

Pavlova

Lätt, luftig och seg maräng med några friska tillbehör är allt som behövs för en enkel, fin och god avslutning på en mid [...]

https://surkultur.se/recept/soetebroed/tartor/pavlova

Dadelbar

Dadelbar ger snabb och bra energi perfekt vid träning eller som mellanmål. Vi har det med på lite längre cykelturer när [...]

https://surkultur.se/recept/soetsaker/dadelbar

Steamed buns

Steamed buns är ångade, fluffiga, mjuka och helt ljusa bröd som gräddas i ugn med en plåt vatten i botten som gör att de [...]

https://surkultur.se/recept/broed/middagsbroed/steamed-buns

Brynt smörkola med havssalt

Kulprovet är absolut ditt bästa hjälpmedel för att få till en perfekt konsistens på din kola. Häll upp kallt vatten i en [...]

https://surkultur.se/recept/soetsaker/brynt-smoerkola-med-havssalt

Pralin med dulce de leche och kokosmjölkchoklad

På min praktik på PM och vänner i samarbete med Wanås var jag med på konditoriavdelningen en dag. Då lärde jag mig gnepe [...]

https://surkultur.se/recept/soetsaker/pralin-med-dulce-de-leche-och-kokosmjoelkchoklad

Hallongrotta

Barndomskaka nummer ett är självklart hallongrotta! Jag provade Bageri Petrus recept som resulterade i en spröd, smörig [...]

https://surkultur.se/recept/soetebroed/smakakor/hallongrotta

Virveldinkel med dinkelflingor

Virveldinkel är ett mjöl med 100 % fullkorn, jag köpte mitt från Warbro kvarn. Dinkeln mals i en virvelkvarn där spannmå [...]

https://surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/virveldinkel-med-dinkelflingor

Majstortilla

Min plan var att fritera avokado och servera det med smörstekt kål, rödbetsslaw, sallad samt inlagd och rostad lök. Ett [...]

https://surkultur.se/recept/broed/middagsbroed/majstortilla

Pralin med brynt kola och chokladkräm

Denna pralin är len, krämig och har sötma som vägs upp av syra. Passionsfrukten kan bytas ut mot annan frukt, bär eller [...]

https://surkultur.se/recept/soetsaker/pralin-med-brynt-kola-och-chokladkraem

Glutenfria bullar

Luftiga bullar som är skonsamma för glutenkänsliga magar. Recept med viss modifikation från boken "Lugn mage med gott br [...]

https://surkultur.se/recept/broed/glutenfritt-broed/glutenfria-bullar

Födelsedagstårta

Ett absolut måste på min födelsedag är denna tårta. Maräng, smörkräm, banan, lite grädde och massa färska bär. Vansinnig [...]

https://surkultur.se/recept/soetsaker/foedelsedagstaarta

Glutenfritt fröbröd

Det här är ett gott glutenfritt bröd med mycket frön och tuggmotstånd. Gillar du inte torkad frukt kan dessa uteslutas m [...]

https://surkultur.se/recept/broed/glutenfritt-broed/glutenfritt-froebroed

Pralin med passionsfrukt

Denna pralin är helt i min smak. Mörkt pralinskal med en len och syrlig passionsfruktkräm som kombineras med frystorkade [...]

https://surkultur.se/recept/soetsaker/pralin-med-passionsfrukt

Glutenfria ciabatta

Dessa ciabatta är bakade på glutenfri surdeg och kalljäser över natten. Du kan byta surdegen mot 5-10 gram jäst eller ko [...]

https://surkultur.se/recept/broed/glutenfritt-broed/glutenfria-ciabatta-1

Jakten på det perfekta hamburgerbrödet

Brödet som måste vara helt perfekt för den bästa upplevelsen. Det ska vara mjukt, ingen skorpa, lagom sötma och lagom st [...]

https://surkultur.se/recept/broed/middagsbroed/jakten-paa-det-perfekta-hamburgerbroedet

Marshmallow

Marshmallows som verkligen smakar blåbär och bara innehåller bär, socker och gelatin. Enkelt att göra själv och troligen [...]

https://surkultur.se/recept/soetsaker/marshmallow

Semmelbullar utan degbladare

Det är inte alla som har en degblandare hemma. Nu i semmelhysterin vill jag därför ge er vägledning i hur ni bakar goda, [...]

https://surkultur.se/recept/soetebroed/vetebroed/semmelbullar-utan-degbladare

Glutenfri surdegspizza

För att ge er det bästa receptet på glutenfri surdegspizza provbakades tre olika pizzabottnar, alla jästes på enbart glu [...]

https://surkultur.se/recept/broed/middagsbroed/glutenfri-surdegspizza

Glutenfri surdeg

Att kunna jäsa glutenfritt bröd på glutenfri surdeg trodde jag knappt var möjlig. Ett av mina nyårslöften var att bli en [...]

https://surkultur.se/recept/broed/glutenfritt-broed/glutenfri-surdeg

Thebirkes

Thebirkes är en dansk klassiker som jag kom i kontakt med på Bageriet BRØD. Den bakas på croissantdeg och innehåller en [...]

https://surkultur.se/recept/soetebroed/vetebroed/thebirkes

Havremusslor

Mandelmusslor är en klassiker på julen. MEN de är ett minne blott efter du bakat havremusslor. Så mycket mer smak och kn [...]

https://surkultur.se/recept/soetebroed/smakakor/havremusslor

Pepparkaksmakroner

Såhär till jul är dessa makroner oslagbara. Makroner tillhör de mest tekniskt svåra bakverken du kan göra. Felsökning är [...]

https://surkultur.se/recept/soetebroed/smakakor/pepparkaksmakroner

Lussekatter

Det här receptet på lussekatter har hängt med sedan jag var liten. Inte så konstigt eftersom bullarna blir så himla saf [...]

https://surkultur.se/recept/soetebroed/vetebroed/lussekatter

Recept på surdeg

Efter några års bakning har jag nu kommit fram till att det är bäst att använda en blandsurdeg istället för att till ex [...]

https://surkultur.se/recept/broed/recept-paa-surdeg

Salt mandelnougatpralin

Konsten att temperera choklad och få den rätta glansen kräver sin träning. Med det rätta knäppet i chokladen och en god [...]

https://surkultur.se/recept/soetsaker/salt-mandelnougatpralin

Havrebars

Havrebars är ett gott och hälsosamt mellanmål till barnen eller för den aktiva. Basen är havregryn som i sig ger en god [...]

https://surkultur.se/recept/soetebroed/smakakor/havrebars

Glutenfritt fröknäcke

Ett riktigt gott knäckebröd blir Leila Lindholms recept på fröknäcke. Helt glutenfritt och perfekt till en god ost. Jag [...]

https://surkultur.se/recept/broed/glutenfritt-broed/glutenfritt-froeknaecke

Mazarin

Mazarin är en riktig klassiker. Den ska vara saftig och lite spröd. Degen ska arbetas ihop så snabbt som möjligt och fyl [...]

https://surkultur.se/recept/soetebroed/smakakor/mazarin

Croissant

Smaken är nötig och konsistensen är frasig, croissant är en klassiker som är himmelskt god! Jag har bakat från Sebastien [...]

https://surkultur.se/recept/soetebroed/vetebroed/croissant

Wapnö dinkel

Wapnö ligger vid Halmstad och i deras gårdsbutik kan man köpa deras mjöl och mejeriprodukter och mycket mer. Ett fint ko [...]

https://surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/wapnoe-dinkel

Prinsesstårta

Prinsesstårta är nog vår vanligaste tårta och den är ju fantastiskt god om den görs på rätt sätt. Prinsesstårta är nog t [...]

https://surkultur.se/recept/soetebroed/tartor/prinsesstaarta

Hallonmakroner

Många provbakningar har det blivit, men nu är jag så nöjd jag kan bli. Makroner tillhör de mest tekniskt svåra bakverken [...]

https://surkultur.se/recept/soetebroed/smakakor/hallonmakroner

Kafferåg

När jag var på Rosendals Trädgård fick jag inspiration till det här smakrika brödet. Använder du råvaror av kvalitet får [...]

https://surkultur.se/recept/broed/grova-broed/kafferaag

Smörbulle med vanilj

Den här bullen har ett luftigt och saftigt inre och härligt god smörsmak. Det tack vare karlsbadersdegen bullen bakas på [...]

https://surkultur.se/recept/soetebroed/vetebroed/smoerbulle-med-vanilj

Pralin med kola och mandel

En pralin kan varieras med olika fyllningar, texturer och chokladtyper som kan ge helt olika smakupplevelser. Förutsättn [...]

https://surkultur.se/recept/soetsaker/pralin-med-kola-och-mandel

Smörbulle

Smörbullen ska ha en god smörig smak med inslag av vanilj. Jag provbakade två varianter. Den första med vanlig vetedeg o [...]

https://surkultur.se/recept/soetebroed/vetebroed/smoerbulle

Bagels

Att koka degbitar känns minst sagt märkligt men det är så det går till när bagels bakas. Jag har provbakat mig fram till [...]

https://surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/bagels

Vaniljhjärta

Två provbakningar senare är jag helt nöjd med mina vaniljhjärtan. Jag har nu provbakat tre olika sorters degar och två s [...]

https://surkultur.se/recept/soetebroed/smakakor/vaniljhjaerta

Boudets levainbröd

Jag har än så länge inte bakat så många bröd från Boudets bok Den franske bagaren. Mitt andra bröd blev ett levainbröd, [...]

https://surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/boudets-levainbroed

Pizza Margherita

Ibland är det enklaste det allra godaste! Pizza Margherita är en ny favorit hos oss där pizzabottnen kalljäser med vetes [...]

https://surkultur.se/recept/broed/middagsbroed/pizza-margherita

Delikatessgrova

Pappas favoritbröd, Dr Sterns Delikatessgrova, utgick plötsligt ur sortimentet. Han bad mig då provbaka ett bröd som lik [...]

https://surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/delikatessgrova

Rulltårta med hallonsylt

Rulltårta är en riktig klassiker. Min första rulltårta provbakade jag faktiskt i förra veckan, med anledning av att jag [...]

https://surkultur.se/recept/soetebroed/sockerkakor/rulltaarta-med-hallonsylt

Makroner

Makroner är ett av de svåraste bakverken att lyckas med. Allt måste stämma för såväl grovleken på mandelmjölet till makr [...]

https://surkultur.se/recept/soetebroed/smakakor/makroner

Brownie

Varje dag, ja varje dag, ser jag fram emot frukost, lunch, fika, middag och kvällsfika. Kvällsfikan består av mitt egna [...]

https://surkultur.se/recept/soetebroed/smakakor/brownie

Chokladbiskvi

Bottnen ska vara mjuk och seg, smörkrämen ska vara len och chokladen som biskvin doppas i ska vara tempererad, då är bis [...]

https://surkultur.se/recept/soetebroed/smakakor/chokladbiskvi

Surdegspannkakor

Surdeg kan användas till mer än bröd. Jag lät pannkakssmeten stå några timmar innan pannkakorna gräddades. Pannkakorna [...]

https://surkultur.se/recept/soetebroed/oevrigt/surdegspannkakor

Lyxa till smörgåsen

En lunchsmörgås kan nå nya höjder bara man anstränger sig. Sätt en bröddeg eller bulldeg och baka ut degen till bullar [...]

https://surkultur.se/recept/broed/grova-broed/lyxa-till-smoergaasen

Müsli

Man kan ju göra mer än bröd av sina frön, gryn och nötter som man har i skåpen. Här kommer ett tips på müsli som är rik [...]

https://surkultur.se/recept/broed/grova-broed/muesli

Bröllopstårta

Augusti 2013 fick jag äran att göra en bröllopstårta till min pojkväns systers bröllop. En fantastiskt fin dag och jag k [...]

https://surkultur.se/recept/soetebroed/tartor/broellopstaarta

Boudets müsli

I julklapp fick jag Sebastien Boudets bok Den franske bagaren. Första receptet att provbakas var den här müslin. Jag dr [...]

https://surkultur.se/recept/broed/grova-broed/boudets-muesli

Kalljästa glutenfria bullar

Glutenfritt bröd är inte min specialitet men det här receptet är riktigt bra. Bullarna är lätta och snabba att göra och [...]

https://surkultur.se/recept/broed/glutenfritt-broed/kalljaesta-glutenfria-bullar

Sockerbullar

Sockerbullar är en favorit hos mig. Det här receptet kommer från Helene Johanssons bok Sötebröd från Brunkebergs bageri. [...]

https://surkultur.se/recept/soetebroed/vetebroed/sockerbullar

Kardemummaknutar

Boken Sötebröd från Brunkebergs bageri ger mycket inspiration och lust att baka. Receptet på dessa kardemummaknutar är [...]

https://surkultur.se/recept/soetebroed/vetebroed/kardemummaknutar

Wienerbröd

Ta en tugga av ett wienerbröd, konsistensen är frasig och smälter i munnen. Mandelsmaken blandar sig med den lena vanil [...]

https://surkultur.se/recept/soetebroed/vetebroed/wienerbroed

Systerkaka

Systerkaka, butterkaka eller vaniljkaka, kalla den vad du vill men i boken Sötebröd från Brunkeberg heter den i alla f [...]

https://surkultur.se/recept/soetebroed/vetebroed/systerkaka

Luftiga semmelbullar

Det här är ett riktigt bra recept på semmelbullar. Luftiga och med en fin smak av kardemumma. Jag vill inte ha mina bul [...]

https://surkultur.se/recept/soetebroed/vetebroed/luftiga-semmelbullar

Vanilj- och blåbärsknut

Vanilj och blåbär är en god kombination. I detta recept gör de sällskap i bullar som blir fluffiga, saftiga och goda.

https://surkultur.se/recept/soetebroed/vetebroed/vanilj-och-blaabaersknut

Kanelbulle med surdeg

Sommaren 2013 fick mitt jobb äran att bistå Sebastien Boudet med kök då han skulle hålla i brödkurs för hemmabagare. Inn [...]

https://surkultur.se/recept/soetebroed/vetebroed/kanelbulle-med-surdeg

Semla med surdeg

Min erfarenhet av kanelbullar med surdeg är att det finns en syrlig smak i bullen. Den är jag inte så förtjust i. För a [...]

https://surkultur.se/recept/soetebroed/vetebroed/semla-med-surdeg

Piroger

Piroger är lite pyssligt att göra men det är väl värt tiden då de är klara. Använd gärna en egenkomponerad fyllning med [...]

https://surkultur.se/recept/broed/middagsbroed/piroger

Focaccia

Focaccia är ett italienskt bröd som oftast äts till middag. Jag brukar göra min focaccia precis innan vi ska äta så att [...]

https://surkultur.se/recept/broed/middagsbroed/focaccia

Dillbröd

Det här är det bästa brödet till all fisk och skaldjur, riktigt gott. Testa gärna pensla delade bullar med olivolja och [...]

https://surkultur.se/recept/broed/middagsbroed/dillbroed

Pitabröd

Pitabröd är ett tacksamt bröd som kan fyllas med alla möjliga delikatesser. Receptet har jag hämtat från Jan Hedhs bröd [...]

https://surkultur.se/recept/broed/middagsbroed/pitabroed

Pizza med jäst

Det här pizzareceptet kommer från Martin Johanssons bok Bröd och pizza. Degen behöver bara röras ihop och görs kvällen [...]

https://surkultur.se/recept/broed/middagsbroed/pizza-med-jaest

Pizza med vetesurdeg

Det här är mitt favoritrecept på pizzadeg som är hämtat från Martin Johanssons bok Bröd och Pizza. Degen är lättarbetad [...]

https://surkultur.se/recept/broed/middagsbroed/pizza-med-vetesurdeg

Stekpannebröd

Tacos är en vanligt förekommande middagsrätt här i Sverige. Något som tyvärr är mindre vanligt är att göra egna bröd ti [...]

https://surkultur.se/recept/broed/middagsbroed/stekpannebroed

Chapati

Chapatimjöl är ett grahamsmjöl där det grova skalet har skiktats bort. Det här mjölet används till det indiska brödet ch [...]

https://surkultur.se/recept/broed/middagsbroed/chapati

Kebabbröd

Kebabbröd görs av samma deg som till pizza. Jag använder ett enkelt recept från Martin Johanssons bok Bröd och pizza. B [...]

https://surkultur.se/recept/broed/middagsbroed/kebabbroed

Trekantsbullar

Här kommer ett recept på bullar som är enkla att svänga ihop, det tar ca 2 timmar från det att man börjar göra degen ti [...]

https://surkultur.se/recept/broed/grova-broed/trekantsbullar

Omega-3-bröd

Det här receptet fick jag av min mamma som fick det av sin jobbarkompis. Brödet är till för den som säger sig ”inte ha [...]

https://surkultur.se/recept/broed/grova-broed/omega-3-broed

Skållat havre- och linfröbröd

Det här brödet har mycket smak och karaktär. Som namnet avslöjar innehåller brödet en skållning på havregryn och linfrö [...]

https://surkultur.se/recept/broed/grova-broed/skaallat-havre-och-linfroebroed

Kalljästa frukostbullar

Superenkla och supergoda bullar som du kan grädda på morgonen till frukosten. Till dessa behövs ingen degblandare som m [...]

https://surkultur.se/recept/broed/grova-broed/kalljaesta-frukostbullar

Kavring Brunkeberg

Kavring är en klassiker på julen eller påsken, men även gott under resten av året. Det här receptet ger enligt mig den g [...]

https://surkultur.se/recept/broed/grova-broed/kavring-brunkeberg

Danskt rågbröd

Det finns många varianter på danskt rågbröd, här är ett som jag testade när familjen kom på lunch. Det innehåller mycke [...]

https://surkultur.se/recept/broed/grova-broed/danskt-raagbroed

Dalakakor

Dalakakor är mellangrova bullar som är väldigt goda. Varför de heter dalakakor beror säkert på att degbitarna egentlig [...]

https://surkultur.se/recept/broed/grova-broed/dalakakor

Rågbröd med lingon

Smaken på detta bröd har inslag av lingon. Syrligheten kommer från filmjölken och fröna och rågmjölet ger brödet strukt [...]

https://surkultur.se/recept/broed/grova-broed/raagbroed-med-lingon

Bullar med nötter och gojibär

Det här är bullar med fantastiskt god smak och bra tuggmotstånd. Det här kan jag lova er är en hälsosam bulle att starta [...]

https://surkultur.se/recept/broed/grova-broed/bullar-med-noetter-och-gojibaer

Fibrexbullar med solroskärnor

Fibrex är ett kostfiber som är gjort av fibrer från betor med en kostfiberhalt på 73 %. Eftersom det inte är gjort på s [...]

https://surkultur.se/recept/broed/grova-broed/fibrexbullar-med-solroskaernor

Bovetebullar med dinkelmjöl

Bovete kan köpas i lite olika form. Helt, krossat, flingor eller som mjöl. Bovete är inte gjort på något sädesslag uta [...]

https://surkultur.se/recept/broed/grova-broed/bovetebullar-med-dinkelmjoel

Surdegsbröd med havrekärnor

Havrekärnor består av kärnan från havre, ganska logiskt, som man har pressat ihop. Konsistensen är relativt mjuk vilket [...]

https://surkultur.se/recept/broed/grova-broed/surdegsbroed-med-havrekaernor

Morotsbröd med vetegroddar

Vetegroddar består av den innersta delen av vetekornet. Grodden är den som gror när man stoppar vetekornet i jorden. Ef [...]

https://surkultur.se/recept/broed/grova-broed/morotsbroed-med-vetegroddar

Lingongrova

Brödet lingongrova från Pågen har alla koll på. Här kommer mitt bidrag till att göra Sverige till ett bättre brödland, [...]

https://surkultur.se/recept/broed/grova-broed/lingongrova

Rågkusar

En kompis bad mig baka något som skulle likna Fazers Rågkusar. Först fick jag ju smaka rågkusarna men de föll inte mig i [...]

https://surkultur.se/recept/broed/grova-broed/raagkusar

Heikkis grova surdegsbröd

I Gärds Köpinge, som ligger i Kristianstadstrakten, finns Heikkis surdegsbageri. När det var nyöppnat körde vi dit och h [...]

https://surkultur.se/recept/broed/grova-broed/heikkis-grova-surdegsbroed

Heikkis ljusa surdegsbröd

Heikki driver sitt bageri i Gärds Köpinge och i sitt sortiment har han ett ljust och ett grovt surdegsbröd. Recept på ha [...]

https://surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/heikkis-ljusa-surdegsbroed

Kavring

Efter andra provbakningen på denna kavring kan jag nu ge er receptet. Det här blir ett mycket gott bröd, ett fint kompak [...]

https://surkultur.se/recept/broed/grova-broed/kavring

Kornbröd

Första gången jag bakade det här brödet fick jag slänga det. Andra gången är det en fullträff! Första gången jag bakade [...]

https://surkultur.se/recept/broed/grova-broed/kornbroed

Knäckebröd

Det här är ett annat sorts knäckebröd än det jag alltid bakar. Det blev ett gott knäckebröd men degen var lite svår att [...]

https://surkultur.se/recept/broed/grova-broed/knaeckebroed

Surdegsknäckebröd

Det här receptet på knäckebröd hittade jag i en bok hos syrran. Receptet följdes inte riktigt men på ett ungefär. Det ä [...]

https://surkultur.se/recept/broed/grova-broed/surdegsknaeckebroed

Kornbröd med tranbär

Det här är ett bröd från Pain de Martins blogg, ett grovt sådant med tranbär. Brödet blev väldigt fint och gott, men var [...]

https://surkultur.se/recept/broed/grova-broed/kornbroed-med-tranbaer

Dinkelbröd med hel dinkel

Det här blir ett härligt dinkelbröd vill jag lova! Tyvärr fick jag inte tag på hel dinkel till bakningen så jag använde [...]

https://surkultur.se/recept/broed/grova-broed/dinkelbroed-med-hel-dinkel

Rosendals Trädgårdskavring

Kavring vill jag egentligen inte kalla det här väldigt goda brödet. För mig innehåller inte ett kavring frön och kross, [...]

https://surkultur.se/recept/broed/grova-broed/rosendals-traedgaardskavring

Lingonkubb

Min tanke när jag började på den här bakningen var att jag skulle göra två kubb av degen och låta dessa jäsa i en gjutj [...]

https://surkultur.se/recept/broed/grova-broed/lingonkubb

Olof Viktors kavring

Olof Viktors är ett företag som startades av Jan Hedh i Glemminge. I tidningen BAKA hittade jag ett recept på deras kav [...]

https://surkultur.se/recept/broed/grova-broed/olof-viktors-kavring

Skåning med hel råg

Det här brödet är riktigt gott! Jag hittade receptet i tidningen BAKA där det kallades för skåning. Kanske kan namnet k [...]

https://surkultur.se/recept/broed/grova-broed/skaaning-med-hel-raag

Grova rågfrallor

Från boken Bröd från Brunkeberg bakade jag dessa grova rågfrallorna med viss modifikation. Jag tillsatte linfrön och le [...]

https://surkultur.se/recept/broed/grova-broed/grova-raagfrallor

Solros- och tranbärsbröd

Nu har jag haft boken Bröd från Brunkebergs bageri ganska länge men jag bläddrar alltid förbi de där recepten som jag i [...]

https://surkultur.se/recept/broed/grova-broed/solros-och-tranbaersbroed

Sillabröd

Sillabröd hittade jag i boken Bröd från Brunkeberg. Det ska tydligen passa bra till sill, men för mig är leverpastej en [...]

https://surkultur.se/recept/broed/grova-broed/sillabroed

Fullkornsråg

Fullkornsråg är namnet på Martin Johanssons bröd i boken Bröd och pizza. Martin menar att det här ska vara det nyttigas [...]

https://surkultur.se/recept/broed/grova-broed/fullkornsraag

Grovt rågbröd

Det här rågbrödet hittade jag i Saltå kvarns bok, som krävde några provbakningar innan jag var riktigt nöjd med resulta [...]

https://surkultur.se/recept/broed/grova-broed/grovt-raagbroed

Bröd med durumvete

Detta är det ultimata brödet för den som vill ha ett ljust, saftigt och tätt bröd. Jag åt det tillsammans med en pastas [...]

https://surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/broed-med-durumvete

Ljust kalljäst bröd

Det här brödet kommer från boken Bröd från Brunkebergs bageri av Helene Johansson. Det är ett av de bästa bröd jag vet o [...]

https://surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/ljust-kalljaest-broed

Sandwichbröd

På begäran av min pojkvän gjorde jag det här ljusa brödet. I receptet gör man först en poolish. Poolish är en lös deg s [...]

https://surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/sandwichbroed

Levainbröd

Levain är en fast degklump som används istället för surdeg som jäsmedel. Metoden fungerar som så att man tar en klump d [...]

https://surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/levainbroed

Skållat havre- och surdegsbröd

Det här brödet blev mycket saftigt och gott, prova gärna att rosta det.

https://surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/skaallat-havre-och-surdegsbroed

Panini

Panini är ett italienskt bröd som är supergott. Det här är ett recept för dem som vill att bakningen ska gå undan, den [...]

https://surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/panini

Hälsobullar

Var det någon som såg när jag var med i Hemmets veckotidning på sidan ”mitt bästa bröd”? (Jag vet, det är en tanttidnin [...]

https://surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/haelsobullar

Olivbröd

För några dagar sedan bakade jag ett olivbröd, fast utan oliver för jag hade inga hemma, men jag använde i alla fall ol [...]

https://surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/olivbroed

Frallor

Är du en av dem som gillar de där luftiga frallorna med vallmofrö på som köps till frukost på lördagsmorgonen? Om ja, ta [...]

https://surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/frallor

Nattjästa dinkelbullar med pumpakärnor

Enklare än så här kan det bara inte bli! Ingen degblandare, ingen surdeg och få ingredienser. Mycket goda, sega och saft [...]

https://surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/nattjaesta-dinkelbullar-med-pumpakaernor

Ostbröd

Det här är ett ljust bröd som får god smak av osten. Passar bra till soppa och fisk. Ni kommer få ett större bröd än va [...]

https://surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/ostbroed

Baguetter

Igår lagade jag middag till min familj och då testade jag det här receptet på baguetter som jag skulle ha till förrätt. [...]

https://surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/baguetter

Snabba dinkelbitar

Ibland vill jag baka något som går snabbt och som inte kräver några förberedelser. Idag var en sådan dag och här kommer [...]

https://surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/snabba-dinkelbitar

Majsbröd

Majs tillhör sädesslagen och har sina hemtrakter i Mexiko. Det finns olika former av majs som man kan använda till bröd [...]

https://surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/majsbroed

Frasigt ljust surdegsbröd

Förra veckan kom jag på att det var himla länge sedan jag bakade ett ljust, segt och saftigt bröd! Jag har haft det här [...]

https://surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/frasigt-ljust-surdegsbroed

Dinkelbröd

Det här är ett härligt saftigt, luftigt, segt och ljust surdegsbröd som kräver en del pyssel. Jag gräddade brödet idag [...]

https://surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/dinkelbroed

Surdegsbaguette

Fy tusan vad gott det här blev! Segt inkråm, smakrik skorpa och lagom håligt. Lite pyssel men det är så värt det, det h [...]

https://surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/surdegsbaguette

Fintbröd

Här kommer ett recept på fintbröd. Luftigt, mjukt, snällt och med ett tätt inkråm, ja det är i alla fall mina associati [...]

https://surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/fintbroed

Vörtbröd

Receptet på detta vörtbröd kommer från boken ”Bröd från Brunkeberg”. Russinen jag använde blev över när jag gjorde min [...]

https://surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/voertbroed

Havregryn- och linfröbullar

Här kommer ett recept till er som vill att bakningen ska gå i ett nafs. Bullarna är lätta att svänga ihop och inga förb [...]

https://surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/havregryn-och-linfroebullar

Äppelkubb

Det här var ett nytt sätt för mig att baka bröd på, i gjutjärnsgryta, och gud vad det blev trevligt. Egentligen hade ja [...]

https://surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/aeppelkubb

Mjukt kummintunnbröd

Nu har jag gjort några försök att efterlikna Aggarps tunnbröd, men jag får erkänna att jag är besegrad. Jag har testat o [...]

https://surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/mjukt-kummintunnbroed

Sebastien Boudets surdegsbröd

Efter att ha tittat på Sebastien Boudet på Tv4-morgon och lyssnat på hans sommarprat i P1 kände jag att jag var nyfiken [...]

https://surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/sebastien-boudets-surdegsbroed

Mormors mjuka tunnbröd

Jag fick ett recept på mjukt tunnbröd från mormor som jag nu har provbakat. Min morfar är uppväxt i Norrland och drog si [...]

https://surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/mormors-mjuka-tunnbroed

Pappas rostbröd

Pappa bad mig baka ett ljust rostbröd eftersom affärens utbud är så uselt. Recept hittade jag i tidningen BAKA. Kommenta [...]

https://surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/pappas-rostbroed

Vörtbröd med surdeg

Såklart går det bra att baka vörtbröd på surdeg, det blir helt fantastiskt gott! Brödet görs med autolys och surdeg anvä [...]

https://surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/voertbroed-med-surdeg

Boudets durumpavé

Första brödet är bakat från Sebastien Boudets bok, durumpavé blev det. Pavé är franskans ord för gatusten. Anledningen [...]

https://surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/boudets-durumpave

Valnötsbröd

Ett riktigt gott och saftigt valnötsbröd gör mig väldigt glad. Några detaljer tycker jag är extra viktiga. Det ska inte [...]

https://surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/valnoetsbroed

Halland

Det här är ett saftigt och gott bröd som med fördel äts nybakat, då det tappar sin saftighet i frysen. Receptet hittade [...]

https://surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/halland

Kanelbullar

Kanelbullar är en klassiker som går hem hos de flesta. Receptet kommer från boken Sötebröd från Brunkebergs bageri, viss [...]

https://surkultur.se/recept/soetebroed/vetebroed/kanelbullar