Marshmallow

Av: Elin Jönsson

Marshmallows som verkligen smakar blåbär och bara innehåller bär, socker och gelatin. Enkelt att göra själv och troligen fantastiskt att toppa en chokladmjölk med. Receptet har jag hämtat från Sebastien Boudet.


TILL 1,5 LITERS REKTANGULÄR FORM

11 g gelatinblad
155 g blåbärspuré eller annat bär
160 g socker

florsocker och potatismjöl

GÖR SÅ HÄR

  1. Lägg gelatin i kallt vatten i totalt 5 min, byt vattnet en gång så försvinner lite av bismaken.
  2. Mät upp purén och sockret i en kastrull och koka på medelvärme till 102 °C. Massan får då bäst konsistens oavsett hur mycket vatten bären innahåller.
  3. Dra kastrullen från värmen och rör ner de urkramade gelatinbladen.
  4. Häll över i bunken till en köksassistent utrustad med visp eller vispa med elvisp. Vispa tills massan är ljummen och har dubbelt så stor volym.
  5. Klä en rektangulär bakform som rymmer 1,5 liter med plastfolie. Häll massan däri och lägg plastfolie över i direktkontakt. Låt stå i rumstemperatur tills den satt sig, det tar någon timme.
  6. Skär upp i önskade bitar och rulla dem i florsocker och potatismjöl som blandats.
  7. Förvara i tät plastlåda i rumstemperatur ca 1-2 veckor.