Dadelbar

Av: Elin Jönsson

Dadelbar ger snabb och bra energi perfekt vid träning eller som mellanmål. Vi har det med på lite längre cykelturer när energin börjar ta slut, helt perfekt! Inget tillsatt socker, glutenfritt och mjölkproteinfritt. Recept från Henrik Orres bok Vélochef.


10-15 BARS

30-40 st mjuka dadlar
6 msk havregryn
2 msk kokosflingor
6 msk pumpakärnor
2 msk sesamfrö
2 msk kakao
2 msk kokosolja
nypa salt

GÖR SÅ HÄR

  1. Kärna ur dadlarna och kör dem i matberedare tills de blir en massa.
  2. Tillsätt övriga ingredienser i matberedaren och kör tills allt är finfördelat och går ihop.
  3. Tryck ut massan i en liten form klädd med bakplåtspapper. Ställ i kyl minst 6 h.
  4. Skär önskad storlek på barsen, förvara i kyl eller frys.