Pavlova

Av: Elin Jönsson

Lätt, luftig och seg maräng med några friska tillbehör är allt som behövs för en enkel, fin och god avslutning på en middag. Variera med olika nötter och garnera tårtan med bär/frukt efter säsong. Recept från Leila Lindholm.


EN PAVLOVA

BOTTEN

7 äggvitor
470 g rörsocker
0,5 citron, saft
200 g mörk choklad
70 g pistagenötter

GARNERING

Vispgrädde
Tjock yoghurt
Nypa socker
Citronzest

GÖR SÅ HÄR

  1. Blanda äggvita, socker och citronsaft i en rostfri bunke. Vispa tills sockret löst sig.
  2. Sätt bunken över kokande vattenbad, vispa hela tiden tills marängen är 65 grader.
  3. Ta av marängen från värmen och vispa marängen med elvisp eller använd hushållsassistent tills den är helt sval.
  4. Vänd ned hackad choklad och pistagenötter försiktigt.
  5. Smöra och mjöla ett bakplåtspapper. Klicka upp marängen till en rund botten.
  6. Grädda i 70-90 min, 130 grader varmluft. Utsidan ska ha satt sig men insidan är mjuk.
  7. Vispa grädde löst tillsammans med yoghurt och en nypa socker. Garnera tårtan med yoghurtgrädden, frukt eller bär och citronzest precis före servering.