Havremusslor

Av: Elin Jönsson

Mandelmusslor är en klassiker på julen. MEN de är ett minne blott efter du bakat havremusslor. Så mycket mer smak och knaprighet. Jag är uppväxt med havremusslor där hemma på julen, men det är inte för sent att ge sig på en sats nu när hjärtat är inbäddat i mjuk härlig avkopplad bomull. Busenkla att baka och perfekta kakor att baka tillsammans med barn.


25-30 HAVREMUSSLOR

200 g rumstempererat smör
1,5 dl socker
3,5 dl vetemjöl
3 dl havregryn

GÖR SÅ HÄR

  1. Blanda alla ingredienser för hand i en bunke, bara precis så degen går ihop.
  2. Bita upp degen i musselformar och tryck ut den till ett tunt skal.
  3. Grädda mitt i ugnen 200 °C i ca 10 min.
  4. Låt musslorna svalna i formarna på galler. Knacka sedan försiktigt ut kakorna ur formarna.