Brownie

Av: Elin Jönsson

Varje dag, ja varje dag, ser jag fram emot frukost, lunch, fika, middag och kvällsfika. Kvällsfikan består av mitt egna knäckebröd med brie, ett glas mjölk och en liten munsbit brownie. Det är så gott så jag smäller av varje kväll. Det är fantastiskt tycker jag, att mat kan ge så mycket glädje. Leila Lindholm har bjudit på browniereceptet.


49  BROWNIEMUNSBITAR

BOTTEN

175 g rumstempererat smör
3 dl socker
1,5 dl kakao
0,5 dl ljus sirap
1/4 tsk salt
3 ägg
1,5 dl vetemjöl

FUDGEGLASYR

1,5 dl vispgrädde
0,5 dl mjölk
0,5 dl ljus sirap
200 g choklad, 70 %

TOPPING

25 dumlekolor
mini-marshmallows

GÖR SÅ HÄR

BOTTEN
  1. Vispa smör och socker krämigt.
  2. Sikta ner kakaon och tillsätt sirap och salt. Rör runt.
  3. Rör ner ett ägg i taget och tillsätt sist siktat vetemjöl, vänd runt.
  4. Klä en ugnsplåt, 25*25 cm med kant, med bakplåtspapper. Häll smeten däri.
  5. Grädda i mitten av ugnen, 175°C, i 25-30 min. Kanterna ska ha stelnat något och mitten ska vara dallrig. 
FUDGEGLASYR
  1. Hacka chokladen och koka upp grädde, mjölk och sirap. 
  2. Ta kastrullen från spisen och tillsätt chokladen. Rör så chokladen smälter. 
  3. Skär bort 1 cm runt om bottnen om du vill undvika de något torrare delarna av bottnen. 
  4. Häll på glasyren. Dela kolorna på mitten och placera en halva på varje munsbit. Strö över marshmallows och ställ i kylen. Skär upp i bitar när glasyren stelnat.