Stekpannebröd

Av: Elin Jönsson

Tacos är en vanligt förekommande middagsrätt här i Sverige. Något som tyvärr är mindre vanligt är att göra egna bröd till den goda fyllningen. Prova gärna göra dessa stekpannebröd, som Martin Johansson kallar dem i sin bok. Brödet blir riktigt gott och så är det otroligt enkelt att göra. Bara röra ihop och sedan steka i panna.


ÅTTA BRÖD

150 g vatten
1 tsk olivolja
210 g rågsikt
0,5 tsk salt
0,5 tsk bakpulver

GÖR SÅ HÄR

  1. Blanda alltihop i en bunke med lock och låt stå minst 30 min.
  2. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 8 bitar, rulla bitarna till bullar.
  3. Kavla ut bitarna så tunt du kan, mjöla och vänd bröden.
  4. Stek bröden i torr stekpanna någon minut på varje sida. Lägg bröden i handduk tills du ska äta så håller de sig mjuka.
  5. Fyll bröden med en smakrik fyllning.