Kebabbröd

Av: Elin Jönsson

Kebabbröd görs av samma deg som till pizza. Jag använder ett enkelt recept från Martin Johanssons bok Bröd och pizza. Brödet fylls sedan med till exempel grillad kyckling, majkolv och färsk lök, fetaost och grönsaker. Fräscht och gott!


FYRA BRÖD

4 g jäst
200 g vatten
15 g olivolja
300 g vetemjöl special
1 tsk socker
1 tsk salt

GÖR  SÅ HÄR

  1. Lös jästen i vattnet och rör ner resten av ingredienserna. Degen ska bara blandas så att allt blir jämnt fördelat, ingen knådning behövs. Låt degen vila 45 min.
  2. Dela degen i 4 bitar och forma dem till bullar. Lägg på bricka och droppa lite olja ovanpå. Täck med plastfolie och ställ in i kylen för jäsning 8-24 h.
  3. Kavla/dra ut degbitarna på mjölat bakbord tills de är tunna. Grädda i 250 °C på baksten tills de bubblat upp och känns klara, det tar någon minut. Lägg i handduk och ät med god fyllning.