Snabba dinkelbitar

Av: Elin Jönsson

Ibland vill jag baka något som går snabbt och som inte kräver några förberedelser. Idag var en sådan dag och här kommer ett passande recept till det.


12 BULLAR

25 g jäst
3 dl vatten
1 msk brödsirap
1,5 msk rapsolja
0,5 dl dinkelflingor
¼ dl linfrö
1 dl vetemjöl special
5 dl siktat dinkelmjöl
0,5 dl fibrex
1 tsk salt

GÖR SÅ HÄR

  1. Lös jästen i vattnet i en degblandare.
  2. Tillsätt sirap, olja, flingor och frö. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta degen i 10 min.
  3. Tillsätt fibrex och salt och arbeta degen i ytterligare 5 min. Degen ska vara seg, glansig och ganska kladdig.
  4. Häll ut degen på mjölat bakbord och platta ut den till en rektangel utan att arbeta den. Degen ska vara ett par centimeter tjock.
  5. Skär ut 10 trekanter av degen och lägg över bitarna på plåt.
  6. Låt bullarna jäsa 1-1,5 h, känn dig fram.
  7. Sätt ugnen på 250 °C.
  8. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 10 min.