Nattjästa dinkelbullar med pumpakärnor

Av: Elin Jönsson

Enklare än så här kan det bara inte bli! Ingen degblandare, ingen surdeg och få ingredienser. Mycket goda, sega och saftiga, ja som jag vill ha det.


10 BULLAR

3 g jäst
300 g kallt vatten
25 g pumpakärnor
7 g havssalt
390 g siktat dinkelmjöl

GÖR SÅ HÄR

DAG 1, KVÄLL
  1. Lös jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt pumpakärnor, salt och mjölet lite i taget. Rör med en slev tills allt blandats ordentligt. Täck bunken med lock och låt jäsa i rumstemperatur 8-9 h.
DAG 2, MORGON
  1. Sätt ugnen på 275 °C.
  2. Häll ut degen på väl mjölat bakbord. Dra ut den till en kvadrat utan att arbeta den, vik sedan degen en gång på mitten.
  3. Pensla/ spraya degen med vatten och strö på solroskärnor. Låt degen jäsa i 40 min.
  4. Skär 10 bitar av degen och lägg dem på hålplåt/vanlig plåt med bakplåtspapper.
  5. Sätt in bullarna i ugnen och sänk värmen direkt till 250 °C. Grädda bullarna i ca 15 min.