Frallor

Av: Elin Jönsson

Är du en av dem som gillar de där luftiga frallorna med vallmofrö på som köps till frukost på lördagsmorgonen? Om ja, ta dig då en titt på detta recept. Det går bra att frysa in bullarna direkt man rullat ut dem. Man tar sedan upp dem kvällen innan de ska ätas och lägger dem i kylen med plastfolie ovanpå. På morgonen tar man sedan fram dem en-två timmar i rumstemperatur innan de gräddas.


12 FRALLOR

500 g mjölk
60 g jäst
50 g rumstempererat smör
25 g honung
900 g vetemjöl special
25 g havssalt
vallmofrö till topping

GÖR SÅ HÄR

  1. Lös jästen i mjölken i en assistent.
  2. Tillsätt smör i klickar, honung och vetemjöl lite i taget. Arbeta degen i 10 min.
  3. Tillsätt saltet och arbeta degen ytterligare i 5 min.
  4. Låt degen jäsa i 30 min.
  5. Dela degen i 12 bitar och rulla ut dem så att de är ungefär 15 cm långa.
  6. Spraya bröden med lite vatten och rulla ovansidan i vallmofrö.
  7. Lägg bröden på plåt och låt dem jäsa 1,5 h i rumstemperatur.
  8. Sätt ugnen på 200 °C.
  9. Grädda bröden i mitten av ugnen i ca 10 min.