Omega-3-bröd

Av: Elin Jönsson

Det här receptet fick jag av min mamma som fick det av sin jobbarkompis. Brödet är till för den som säger sig ”inte ha tid med att baka” eftersom det är ett bikarbonatbröd. Kräver därmed ytterst lite arbetsinsats, bara kärlek! Brödet innehåller mycket frön och nötter vilket är anledningen till namnet.


ETT BRÖD

6 dl grahamsmjöl
0,75 dl rågkross
0,75 dl hela linfrö
0,75 dl solrosfrön
0,75 dl pumpafrön
0,75 dl hackad mandel
0,75 dl rostade valnötter/ cashewnötter
1,5 tsk bikarbonat
1,5 tsk salt
6 dl filmjölk
2 msk mörk sirap

Garnering
Valfria frön

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 175 °C.
  2. Smörj en avlång bakform och bröa den med grahamsmjöl.
  3. Rör ihop alla ingredienser i en bunke.
  4. Häll smeten i formen och strö på valfria frön (jag använde solrosfrön).
  5. Grädda längst ner i ugnen i ca 1 h och 10 min.