Lyxa till smörgåsen

Av: Elin Jönsson

En lunchsmörgås kan nå nya höjder bara man anstränger sig. Sätt en bröddeg eller bulldeg och baka ut degen till bullar som väger cirka 130-140 g. Fyll det nygräddade brödet med en smakrik och matig fyllning. Vira sedan in smörgåsen i bakplåtspapper och njut.

Förslag 1

FÖRSLAG 1

Smör, sallad, skivad zucchini, delade köttbullar, rödbetskräm (strimlade rödbetor som marinerats i vinäger ett dygn, blandas med turkisk yoghurt och majonnäs) och överst smulad fetaost. Receptet på bulldegen är skållat havre- och linfröbröd här på hemsidan.

FÖRSLAG 2

Smör, grönsaker, ägg och skagen. Recept på bulldeg är syrligt rågbröd från boken Bröd från Brunkebergs bageri.

FÖRSLAG 3

Smör, skivad zucchini, brie, viltkorv och egenodlad gräslök. Recept på bulldeg är dalakakor jag har här på hemsidan.