Boudets müsli

Av: Elin Jönsson

I julklapp fick jag Sebastien Boudets bok Den franske bagaren. Första receptet att provbakas var den här müslin. Jag drog ner på socker och honung för jag vill inte ha min müsli så söt. Jag bytte även ut pistagenötter mot valnötter och uteslöt kokos och sesamfrö. Knaprig och fantastiskt god är den så den förgyller frukosten varje dag numera.


125 g havregryn
125 g rågflingor
80 g pumpakärnor
80 g solrosfrön
80 g hela linfrö
50 g valnötter
50 g hela mandlar
15 g muscovadosocker
30 g honung
100 g vatten
45 g matolja
80 g blandad torkad frukt (jag använde äpple, tranbär och russin)

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 140 °C.
  2. Blanda frön, flingor och nötter i en skål tillsammans med muscovadosockret.
  3. Värm upp vatten, honung och olja i en kastrull tills det börjar ryka. Häll detta över nötblandningen och blanda försiktigt.
  4. Häll ut blandningen på plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugn ca 1,5-2 h. Rör runt någon gång.
  5. Låt müslin svalna innan du blandar i den torkade frukten. Häll upp i burk och njut varje morgon.