Glutenfritt fröknäcke

Av: Elin Jönsson

Ett riktigt gott knäckebröd blir Leila Lindholms recept på fröknäcke. Helt glutenfritt och perfekt till en god ost. Jag serverade knäckebrödet med Kvibille gräddädel och svarvad rödbeta som fått stå med vinäger och salt. Härlig aptitretare.


EN PLÅT

  • 100 g solrosfrö
  • 35 g linfrö
  • 35 g sesamfrö
  • 75 g pumpakärnor
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 msk mandelmjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 250 g vatten
  • Vallmofrö
  • Flingsalt

GÖR SÅ HÄR

  1. Blanda alla ingredienser utom vallmofrö och flingsalt i en bunke och låt stå i 15 min. Fiberhusken kommer då tillsammans med linfröna att binda vätskan.
  2. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper.
  3. Strö över vallmofrö och flingsalt efter smak.
  4. Grädda knäckebrödet i 160 °C i ca 1,5 h tills brödet är torrt och fått lite färg.
  5. Låt brödet svalna lite innan du drar bort bakplåtspappret. Bryt sedan brödet i önskad storlek.