Glutenfria ciabatta

Av: Elin Jönsson

Dessa ciabatta är bakade på glutenfri surdeg och kalljäser över natten. Du kan byta surdegen mot 5-10 gram jäst eller kombinera surdeg med 1 g jäst. Brödet blir fullt godkänt, har en god smak och är saftigt.


SEX CIABATTA

DAG 1, MORGON

1 msk glutenfri surdeg
60 g rismjöl
60 g vatten

DAG 1, EFTERMIDDAG

100 g bubblig glutenfri surdeg eller 5-10 g jäst
500 g kallt vatten
1 msk sirap
1 msk olivolja
80 g havremjöl
180 g rismjöl
60 g majsmjöl
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
2 tsk oraffinerat havssalt
ev valfria frön i degen

GÖR SÅ HÄR

DAG 1, MORGON
  1. Mata den glutenfria surdegen.
DAG 1, EFTERMIDDAG
  1. Mät upp surdeg, ev jäst, vatten, sirap och olja i bunken till degblandaren. Tillsätt resten av ingredienserna under omrörning i degblandaren. Arbeta 5 min.
  2. Lägg över degen i en oljan bunke. Täck med plast och låt vila 2 h i rumstemperatur. Ställ in i kyl över natten.
DAG 2, MORGON
  1. Låt degen stå i rumstemperatur om den inte jäst klart. Bita upp degen på sex utan att knåda. Lägg på bakplåtspapper och grädda i 225 °C ca 30-40 min.