Glutenfria bullar

Av: Elin Jönsson

Luftiga bullar som är skonsamma för glutenkänsliga magar. Recept med viss modifikation från boken "Lugn mage med gott bröd".


16 BULLAR

25 g jäst
8 dl kallt vatten
2 msk mörk sirap
5 dl havremjöl
1,5 dl bovetemjöl
1,5 dl rismjöl
3,5 msk fiberhust
1,5 tsk salt
1 msk chiafrö
0,5 dl solrosfrö

GÖR SÅ HÄR
  1. Lös jästen i vattnet i en degblandare.
  2. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen ca 5 min.
  3. Låt degen vila 10 min innan du klickar ner den i klädd muffinsplåt eller i dubbla muffinsformar. Strö valfria frön ovanpå.
  4. Låt jäsa ca 1,5 h.
  5. Grädda i 225 grader i ca 25 min.